Guatemala Microlot Yellow Honey 100% Arabica

35,00 lei131,00 lei

Note degustare: fructul pasiunii, vin, corp plin, aciditate pronunțată
Procesare: yellow honey
Anul recoltei: 2022-2023
Altitudine: 1800m-1900m
Scor S.C.A.: 87, profil prăjire medie

SKU: Nu se aplică Categorie: Etichete: ,

Fondată în 1842, Finca Medina, proprietate de familie, se află la marginea orașului Antigua, la poalele vulcanului Agua. Cu o suprafață de 74 de hectare, ferma este dedicată utilizării practicilor ecologice și sociale bune. Finca Medina este dedicată tehnologiei avansate în producția de cafea și prelucrarea măcinarii, precum sistemul lor de irigare prin picurare, menținând în același timp tehnicile tradiționale de lucru. Fiind de asemenea dedicată durabilității, Finca acordă o importanță deosebită asigurării bunăstării angajaților lor, menținând conștientizarea și îngrijirea mediului de producție, precum și menținerea unei producții ridicate de cafea de primă calitate. Acest lucru este asigurat printr-un laborator profesionist unde se efectuează controalele de calitate necesare pentru fiecare lot din această cafea autentică Antigua. Conservarea ecosistemului și întreținerea adecvată a copacilor umbroși sunt de cea mai mare importanță pentru plantația de cafea. Prin urmare, 10 ha de teren sunt păstrate ca natură nealterată, astfel încât biodiversitatea florei și faunei să poată prospera și să prospere nestingherită. Finca Medina este implicată într-o serie de proiecte sociale pentru a ajuta la îmbogățirea vieții lucrătorilor lor. Unul dintre programe include educația lucrătorilor privind siguranța, igiena și îngrijirea sănătății și îngrijirea mediului.

Finca Medina oferă, de asemenea, burse pentru școlarizare și rechizite școlare pentru angajați și copiii acestora. Acestea oferă un control anual de igienă orală pentru lucrători și membrii familiei. Există, de asemenea, oportunități pentru sporturi comunitare, locuințe pentru mulți dintre lucrători și multe altele. Cultivare Plantele de cafea de la Finca Medina cresc la umbră cu aproximativ 320 de arbori de umbră pe hectar. Densitatea copacilor de umbră ajută, de asemenea, la reducerea creșterii buruienilor. Copacii sunt fertilizați cu pulpă de cireș compostată, iar dăunătorii sunt controlați cu capcane și cu alte practici, cum ar fi ridicarea cireșului căzut după recoltare. Recoltare și post-recoltare Recoltarea durează din Decembrie până în aprilie. Cireșele sunt alese manual, în timp ce o analiză la scară Brix este utilizată pentru a determina punctul optim de maturare pentru cireșe. În aceeași zi în care se recoltează cireșele, acestea sunt pulverizate și fermentate. După fermentare, acestea sunt curățate și sunt folosite practici tradiționale de spălare și sortare prin densitate pentru a clasifica și separa cele mai bune boabe. Fasolea este apoi uscată pe un patio în lumina directă a soarelui.

Pe tot parcursul procesului de uscare, fasolea se întoarce cu palete din lemn pentru a asigura o uscare uniformă. Cafea în Guatemala Guatemala se mândrește cu o varietate de regiuni și condiții de creștere care produc cafele spectaculoase. Astăzi, țara este venerată ca producător al unora dintre cele mai aromate și nuanțate cupe din întreaga lume. Suntem mândri să lucrăm cu mai mulți parteneri excepționali din țară pentru a aduce aceste cafele pe piață. Industria cafelei din Guatemala a cunoscut un eșec major odată cu apariția în 2010 a Ruginii de frunze de cafea (CLR) în America Latină. Epidemia a atins apogeul în 2012 și, deși CLR continuă să afecteze unele ferme, Guatemala continuă să producă cafele de înaltă calitate, de record. În 2017, metode noi și variate de procesare au împins prețurile la concursul Cupa Excelenței din Guatemala la cote record.

Calitatea cafelei produse în Guatemala crește, în general, datorită diversității producătorilor din industrie. Există din ce în ce mai mulți fermieri mici care produc cafea excepțională la altitudini mari. Cooperativele devin din ce în ce mai atractive pentru atât de mulți agricultori, deoarece oferă adesea fermierilor finanțare și alt sprijin pentru îmbunătățirea agriculturii și procesării lor și sunt adesea capabile să ofere prețuri mai mari pentru cireșe decât intermediarii. Multe cooperative au inițiat cursuri de îmbunătățire a calității pentru membrii fermieri și devin din ce în ce mai pricepuți în a-i ajuta pe membri să își comercializeze cafeaua ca specialitate.

Guatemala este o țară fascinantă, cu o bogată cultură indigenă și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare trăsături ale peisajului său sunt cei 37 de vulcani, mulți dintre ei fiind încă activi. Acești vulcani nu numai că sunt atractivi de descoperit pentru călători, dar alcătuiesc caracterele distincte care se găsesc în cafeaua din Guatemala. Antigua este una dintre cele mai vechi regiuni de cultivare a cafelei din Guatemala și renumită pentru producerea unora dintre cele mai bune cafele din lume.

Greutate Nu se aplică
Gramaj

1000 grame

,

500 grame

,

250 grame

Livrare gratuită

Oferim livrare gratuită pentru comenzile ce depășesc suma de 200 lei.

Taxă de livrare

Pentru comenzile cu o valoare sub 200 lei percepem o taxă de livrare de 20 lei.


Acceptăm și livrăm doar comenzile din interiorul țării.

RELATED PRODUCTS